Om Fenskær Efterskole

Elev på Fenskær Efterskole

Elevhold 2009-10 på Fenskær Efterskole

Fenskær Efterskole er en prøvefri praktisk-musisk specialefterskole – med en tilhørende udslusningsafdeling, 3U. Målgruppen er unge med særlige behov, der alle på en eller anden vis er en gruppe af sårbare unge, der har brug for mulighed for at kunne trives og udvikles i et trygt og overskueligt miljø. Eleverne på Fenskær Efterskole har alle modtaget special-undervisning i folkeskolen, før de kommer hér, og de går her oftest 1-3 år. Vi har derfor en elevgruppe, der aldersmæssigt spreder sig fra 14-19 år.

Undervisningen på Fenskær Efterskole

Uanset aldersspredningen arbejder vi på Fenskær Efterskole ikke klasse- eller årgangsdelt på vore værkstedshold, men lader eleverne vælge ind efter deres interesser. Vi oplever, at de efterhånden bliver modigere og sammen med deres kontaktlærer kan blive motiverede for at vælge fag, hvor en succes ikke altid er givet på forhånd, men kræver, at man tør tage store og grænseoverskridende udfordringer op. For den ene kan det betyde at turde blive møgbeskidt på gartneriholdet – mens det for den anden bliver at stå på en scene og synge – eller at sidde stille ved en symaskine og sy lige! – Samarbejdet med kontaktlæreren, det vi på Fenskær Efterskole kalder en huslærer,  er centralt i vores arbejde, hvor lærer-gruppen på Fenskær Efterskole er uddannede til at kunne sætte fokus på den enkelte elev og den støtte, der skal til, for at de unge kan indgå ligeværdigt i et forpligtende, socialt fællesskab, hvor de kan udvikle deres kompetencer.

Fenskær Efterskole, Elmegården - det nuværende 3U

Værdier i hverdagen på Fenskær Efterskole

Hverdagens pædagogiske udgangspunkt på Fenskær Efterskole tages i værdier som fællesskab, anerkendelse og refleksion, hvor udgangspunktet i den enkelte elev danner grundlag for det relationsarbejde, der skal medvirke til at føre den unge på vejen videre efter opholdet på Fenskær Efterskole – på vej ind i voksenlivet.

Fenskær Efterskole – du kan også finde os på …….

Har du yderligere spørgsmål, kan du læse mere på Fenskær Efterskoles hjemmeside – og du kan også finde os på en række andre medier. Er du forældre til et barn på Fenskær, vil du kunne finde en masse nyttig information på vores blog: Fenskær Efterskole Forældreblog.  På Facebook (Fenskær Efterskole Facebook) har vi som skole oprettet en side, hvor vi kan sende meddelelser ud om arrangementer, hvor der er er åbent på skolen, og på denne måde også nå mange af vore gamle elever. På YouTube har vi oprettet Fenskær Efterskole TV, hvor elevernes produktioner fra videoundervisningen kan ses – foruden små klip fra hverdagens oplevelser. På Fenskær efterskole billeder har vi lagt et billedarkiv ud, for vi sørger for at tage rigtig mange billeder i hverdagen, som mange også gerne vil kunne se, når de er hjemme. På Twitter (Fenskær Efterskole Twitter) lægger vi links ind til disse forskellige medier, når der er nyheder.

Hilsen
Inger

 / Inger Kleinstrup 05.11

Reklamer

8 svar til Om Fenskær Efterskole

  1. Pingback: Fenskær Efterskoles musikværksted | Fenskær Efterskole

  2. Pingback: Fenskær Efterskole deltager i græskarfestival | Fenskær Efterskole

  3. Pingback: Afslutning med hus 5, Fenskær Efterskole | Fenskær Efterskole

  4. Pingback: Afslutningsaktivitet på Fenskær Efterskole | Fenskær Efterskole

  5. Pingback: “Hustur” for hus 3 og 4 på Fenskær Efterskole | Fenskær Efterskole

  6. Pingback: Mit liv som lærer på Fenskær Efterskole | Fenskær Efterskole

  7. Pingback: Jagt og natur – et valgfag på Fenskær Efterskole | Fenskær Efterskole

  8. Pingback: Forældrebrev fra forstanderen på specialefterskolen Fenskær | Fenskær Efterskole

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s