Velkommen til Efterskolernes Dag

20170817_104043

Efterskolernes Dag – 2017 – på Fenskær Efterskole

I dag, på Efterskolernes Dag, er det en fantastisk mulighed for at komme rundt og se nogle forskellige efterskole – og at se og mærke lidt af den stemning, der er på stedet. På Fenskær Efterskole har vi arbejdende værksteder dagen igennem, så I kan få et indblik i, hvad man kan komme til at lave på en praktisk-musisk efterskole.

I spisesalen står der kaffe & kage klar,  og så sidder vores ledelse og nogle lærere parate til at fortælle om skolen og besvare spørgsmål ….. og selvfølgelig også fortælle, hvordan man kan blive optaget som elev på Fenskær. På Efterskolernes Dag er det elever, der står for rundvisningen, så I vil her kunne møde elever, der kun har gået på skolen i godt én måned – men også andre elever, der har gået her 1-2 år.

Bliveweekend
Alle eleverne er på efterskolen denne weekend. Det er det, vi kalder en “bliveweekend”. I går havde vi den 1. forældresamtale, hvor vi både skulle tale om opstarten af dette skoleår og, selvom det virker meget tidligt, også skulle tale om, hvad der skal ske næste skoleår. Mange var dog allerede helt afklarede, om de ville ønske endnu et år på efterskolen, eller om de ville søge videre på vores udslusningsafdeling 3U, eller om de var parate til at skulle videre til det næste. Mange elever kommer ind til mødet med sommerfugle i maven, for det er en lidt speciel fornemmelse at skulle være fokusperson i sådan en samtale. Eleverne kender godt indholdet af samtalerne og ved, at vi også taler om hverdagens udfordringer og det, vi i fællesskab skal arbejde på ændres. Men rigtig mange går alligevel derfra med et lille smil på læben, for det er også dejlig at sidde og høre om styrker, kompetencer og udviklingsmuligheder og alt det, der bare lykkes!

Når vi har bliveweekend, undervises der i eller arrangeres noget, der er et afbræk fra hverdagen. I går aftes var der derfor en koncert, hvor Marie Vilsbøll kom og sang og spillede guitar. Marie er opvokset lokalt – og er tilfældigvis også søster til Sofie, der er lærer på 3U – og så har hun allerede stor koncerterfaring. Jeg lægger her nogle links ind her, der fortæller om Maries optræden sammen med Mads Langer på Grøn Koncert og et andet link, hvor Marie har lagt et covernummer på YouTube.

Go’ søndag til jer!

Hilsen
Inger

IK / 09.17

 

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Nyheder fra Fenskær Efterskole og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s