Afslutningsdagene 2016

Udklip

Startskuddet til Afslutningsdagene 2016 er gået …

Sidst uge i skoleåret 2015/16 er netop begyndt – ja, det er helt mærkeligt for os alle at tænke på, at vi nu runder et helt år af. Hvor har der været mange oplevelser, vi kan kigge tilbage på og mindes med et lille smil på læben. Spørger vi i husene, hvad eleverne husker fra begyndelsen af skoleåret, kan mange huske nogle små detaljer fra den første dag, de kom – men ellers er det husturen i Introugen, der tit bliver fremhævet. Jeg kan så også godt røbe allerede nu, at næste skoleårs Introture allerede er langt i planlægningen – hytterne er bookede og busser og ”grej” fra skolen fordelt osv.! Et lille minde fra sidste års Introtur med hus 4, kan du se her på Fenskærs Facebook.

Pakning og hovedrengøring

Men tilbage til denne uge – hvor det også er vigtigt, at vi får sagt et godt farvel til hinanden! Her mandag, tirsdag og onsdag er der helt almindeligt skema. Hustimerne har dog alle én bestemt overskrift: pakning og HOVEDRENGØRING! Det er måske ikke lige verdens mest populære emne, men det gør det hele lidt lettere, at vi alle har samme opgave for. Det er utroligt, hvad man kan nå at få samlet sammen på et år, så der sorteres, smides ud og pakkes i kasser og plasticsække, så der forhåbentlig er plads til det hele i bilen på vej hjem på lørdag!

Torsdagens program, 23. juni 2016

Torsdag starter de egentlige afslutningsdage, hvor vi har et anderledes program for dagene. Allerede torsdag morgen begynder første tradition, hvor morgenmaden er rykket til kl. 8, og så får vi english breakfast. Den endelige menu kender jeg ikke – men jeg ved dog én ting: der indgår masser af bacon! Derefter er der sangtime, hvor morgentimens top-10 sange garanteret får en ordentlig omgang, og derefter følger den årlige dyst, vi kalder Fenskær Games. (følg vores webalbum på Fenskær Google+)

Over middag står der igen aktiviteter på programmet, og elever og lærere dyster i både rundbold og fodboldkamp. Der plejer at være en fantastisk stemning og nogle forrygende heppekor og rytmegrupper. Sjovt nok hepper de mest på eleverne ………….

Oven på de hårde aktiviteter er der en dejlig frieftermiddag og så krydser vi fingre for det gode vejr, for til aftensmaden skal vi grille. Og derefter går det stærkt med forskellige aktiviteter. Først skal vi have den årlige Smuglerleg, som vi snart har leget gennem maaaaaaaaaange år. Der bliver knoklet og løbet – snydt og drillet, så når legen er færdig efter 1½ time, går vi alle i svømmehallen og får en frisk dukkert. I år rammer Skt. Hans denne aften, så efter svømmeturen er der bålhygge, varm kakao og dejlige guitartoner til at slutte dagen af med. Mon ikke vi bliver færdige til at sige godnat omkr. kl. 24? Det satser vi på!

Fredagens program, 24. juni 2016

Fredag morgen, efter morgenmaden, har vi en anden tilbagevendende tradition, der udfolder sig til årets sidste morgentime. Det sker, Niels og Helge må sidde og vente lidt på, at hele holdet kommer ind – og så er det en søvndrukken forsamling, der dukker op i nattøj og med ”sovehår” – og sovebamser, tæpper og hovedpuder. Det er så hyggeligt! Og også lidt vemodigt, for nu er det uigenkaldeligt årets sidste morgentime.

Resten af formiddagen bruges til at pakke færdig i husene, men over middag er vi igen klar til et fællesarrangement. Elevrådet har stået for at planlægge underholdning, hvor elever og lærere skal dyste mod hinanden. Lærerne skal komme udklædte til dette arrangement, og i år har vi fået temaet: ”din yndlings Disney-figur – af modsatte køn”. Det bliver spændende at se – og – vi lover, der kommer masser af billeder på vores webalbum J (gense billeder fra 2015 på Fenskær Google+)

Om aftenen har vi en flot festmiddag – hvor bordene er pyntet flot op og vi også selv trækker i lidt pænt tøj, for at holde en farvel-middag sammen. Den slutter af med diskotek i samlingssalen, hvor Seecret Sound kommer og spiller op til fest og dans resten af aftenen.

Store tudedag ….

Er det ikke det, mange kalder sidste dag i året på en efterskole, store tudedag ……. Lørdagen, hvor vi slutter, er der en helt speciel stemning, som man næsten skal have været en del af, for helt at kunne forstå. Det er en dag, hvor tanker og følelser får frit løb, og hvor det pludselig bliver sat i perspektiv, hvor mange oplevelser, man har delt i årets løb. Men – mere om lørdagen i næste blog!

Vi ses!

Hilsen

Inger

 

IK / 06.16

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Hustimer på Fenskær Efterskole, Nyheder fra Fenskær Efterskole, Skolearrangementer på Fenskær Efterskole, Uncategorized og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s