Godt nytår – januar 2016

Fenskær_januar_2016_

Godt nytår fra Fenskær Efterskole – januar 2016

Så er vi allerede en undervisningsuge inde i det nye år og vi er kommet rigtig godt i gang igen! Efter en lang juleferie er der mange, der nyder at komme tilbage til kammeraterne, så det summer med snak og latter fra morgen til aften.

Forberedelser til skilejrskolen i Idre Fjäll

Straks vi alle var tilbage, begyndte vi så småt forberedelserne til skilejrskolen, vi skal på i uge 10 – for nu er der pludselig ikke så længe til mere. Før jul kom der et forældrebrev ud, der gjorde opmærksom på de nye legimationsregler, når man rejser ind i Sverige, og det rammer naturligvis også os, så vi er i gang med at snakke med både elever og forældre om anskaffelse af pas og blåt sygesikringsbevis. En anden del af vores forberedelser er også skigymnastik, som vi tager fat på i hustimen i denne uge. Mandag, onsdag og fredag træner vi ca. 15 minutter i alle husene – med fokus på især knæ, lår og balance her i opstartsfasen. Vi har god erfaring med, at den tid, vi bruger på skitræning, er godt givet ud, for der er mere overskud og færre skader på selve turen, når alle er godt forberedte.

Se gamle klip på Fenskær YouTube og Google+

Det er så den praktiske side af forberedelserne – en anden, og lige så vigtig del er også glæden ved og modet til at stå på ski … og den kan bl.a. opbygges ved at høre 2. års elevernes gode historier og se alle de gamle billeder og videoklip, vi har liggende på Fenskærs webalbum på Google+ og på vores YouTube kanal. Der ligger links her, så I allerede kan starte med at kigge 🙂

Oplevelsesdag på Moesgård Museum

Her i den kolde og lidt mørkere tid har vi erfaret, at det er godt for trivslen og den positive stemning, at vi sørger for nogle gode fællesoplevelser – og som et lille afbræk i hverdagen har vi her i januar en fælles udflugt, hvor turen i år går til Moesgård Museum i Århus. Museet er blevet ombygget for nogle år siden og giver mulighed for en række spændende og interaktive oplevelser. Desuden er der bestilt guider, så vi i mindre grupper kan gå rundt og få vist, prøvet og stillet spørgsmål. – Når vi kommer hjem fra turen, lægger vi billeder fra dagen på webalbummet (Fenskær Google+)

Januarhilsen …. en regnfuld hilsen med sne og frost lige om hjørnet igen …… 🙂

fra
Inger

 

IK / 01.16

 

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Lejrskoler på Fenskær Efterskole, Nyheder fra Fenskær Efterskole, Udflugter og fritid på Febskær Efterskole og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s