En blæsende februar-hilsen på Fenskær bloggen

Fenskær Efterskole på vinterlejrskole i Idre Fjall

Fenskær Efterskole på vinterlejrskole i Idre Fjall

Februar på Fenskær

”Regn og rusk ….får det aldrig ende?”, kan man godt tage sig i at tænke, når man på en arbejdsdag zig-zagger mellem de store søer af vand, der ligger alle vegne – og skynder sig over i næste bygning, hvor næste fag – og næste hold elever – venter. Nå, vejret kan vi danskere jo altid snakke om – både det, der har været, og det, der kommer. Men i efterskolehverdagen er det nok ikke den danske vejrudsigt, der her og nu fylder mest, men fokus på de svenske vejrforhold får større og større interesse for os alle.

Vinterlejrskole i Idre Fjäll

På lærerværelset er der daglig snak om sneprognosen for Idre Fjäll – og det ser rigtig, rigtig godt ud lige nu. Vores årlige lejrskole til Idre Fjäll rykker hurtigt nærmere, og her i den kommende uge begynder vi at få fundet ski, støvler og hjelme til alle elever, og så bliver det pludselig mere realistisk for alle, at det er ”lige om lidt” vi skal af sted. Lejrskoleudvalget har selvfølgelig arbejdet længe, så alt det praktiske er på plads og forberedelsesopgaver uddelt, og i mange huse er der også blevet brugt god tid til at gennemgå pakkelisten med eleverne, for det kan være lidt svært at forestille sig, hvad der egentlig er brug for at have med, hvis man ikke har været på skitur før. Og er det første gang, man selv skal stå for at pakke en kuffert, er der også lidt af en ekstra udfordring i det. I nogle af morgentimerne bliver højtlæsningsbogen og guitaren skiftet ud med fortællinger fra Idre Fjäll – både alle de gode historie, vi får samlet sammen hvert år, men Frands kommer også altid forbi og viser en masse ting – fra skiudstyr til videoklip. Eleverne får bl.a. vist denne film, som den danske skiekspert Thomas Uhrskov har lavet om Idre Fjäll (Fenskær Efterskole TV).

YouTube i forberedelsen

At forberede sig til sin første skitur er ikke kun et spørgsmål om rigtigt tøj og ski – men det er lige så meget den mentale proces, altså alt det, man tænker om sådan en tur. Her er billeder og video rigtig gode til at fortælle, og jeg har fundet et par indslag fra Idre Fjäll, som viser området og den første skiundervisning. Når vi er på skilejrskole med Fenskær, er der rigtig mange lærere med på begynderbakken, så alle kan få en tryg og sikker start på ski. Vi står selv for denne undervisning – men kommer man til Idre som almindelig ski-turist, har de på denne video vist, hvordan de får små børn i gang med at stå på ski. Om man er 5, 15 ….. eller 75, er det de samme principper, der skal læres, hvis man er ny på ski! – Og hænger du på i videoen, så kan man til sidst se Idre Fjälls mascot, Asge. Da vi var på skitur sidste år, var der en flok elever, der mødte Asge ude på løjpen, og vi fik nogle fantastiske billeder. Dem kan du se på vores webalbum Fenskær Google+!

Koncert- og teateroplevelser

Hele hverdagen går dog ikke i stå og ”på vent”, til vi har været på ski. Udover det almindelige skema, er der fortsat forskellige arrangementer. Forleden aften havde vi på skolen besøg af en gammel elev, Mathias Isen, der kom og sang og spillede. Det blev en super hyggelig aften, har jeg hørt fra alle elever, jeg har snakket med – og mange tak for en rigtig fin koncert, Mathias! Her den 4. marts tager hele skolen til teaterforestilling, hvor vi skal se Ronja Røverdatter. Vi er så heldige, at “Teaterkredsen Limfjorden” benytter Nr. Nissum Seminaries Teatersal til sine forestilling, så på bare 5 minutters gåtur kan vi komme i en flot teatersal! Det er bare en super mulighed for os!

Hilsen
Inger

PS – husk at tjekke på Fenskær Google+, hvor vi lægger billeder fra alle vore arrangementer på vores webalbum!

IK / 02.14

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Lejrskoler på Fenskær Efterskole, Nyheder fra Fenskær Efterskole og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s