Godt nytår 2014 – fra Fenskær Efterskole!

Godt nytår fra Fenskær Efterskole - 2014

Godt nytår fra Fenskær Efterskole – 2014

Godt nytår til jer alle!

Starten på en ny periode
Med et godt nytår på læben er vi alle nu mødt ind efter en dejlig juleferie og er klar til at trække i arbejdstøjet igen. Samtidig er vi også begyndt på en ny periode i skoleåret, så denne uge bliver brugt til at alle finder sig tilrette i det nye skema. Der er mange nye udfordringer, der skal tages fat på, når et nyt værksted skal afprøves. Det er både nye arbejdsteknikker og holdsammensætninger – og måske er der en lærer, man ikke før har haft som underviser, men kun kender som aftenvagt, man skal til at have. I denne periode er der kun ét fast hold, der har køkkenværksted mandag til onsdag, og vi skal afprøve noget nyt, hvor det så er et helt værkstedshold fra ”værksted 2” (torsdag og fredag), der bytter undervisningen ud med køkkentjansen. Det glæder vi os meget til at afprøve på denne måde, for vi tror, det giver mere ro og en mere sammenhæng på det grundværksted, man har.

TV MIDTVEST
Her i 3. periode er der mange spændende ting at se frem til på årsplanen. Allerede den 23. januar har vi et ”Ud af huset” arrangement for alle elever, hvor planen er, at vi skal besøge TV MIDTVEST – og se deres nye multimediesal og høre noget om TV-produktion. Vi skal både lege og lære den dag!

Filmuge 6, 2014
Dagen er en del af forberedelserne til vores emneuge i uge 6, hvor vi har Filmuge (se med på Fenskær efterskole TV). Vi prøvede første gang for 2 år siden med sådan en uge, og vi oplevede det som en stor succes for alle parter. Både elever og lærere gik til arbejdet med stor opfindsomhed, og der blev knoklet hele ugen igennem, så vi torsdag aften var klar til en flot Film-gallafest med festmiddag, fremvisning af produkter, prisuddeling og flotte gallakjoler og festtøj over hele linjen. Vi vil arbejde på at gentage den succes – og vi skal nok skriv og fortælle og forberedelserne dertil løbende.

Vinterlejrskole i Idre Fjäll
En 3. og meget vigtig ting her i perioden er også forberedelserne til vores skilejrskole i Idre Fjäll, Sverige, i uge 10. Der skal både arbejdes med at opbygge muskler og balance ….. men ikke mindst skal vi hjælpe hinanden med at opbygge en positiv forventning til at turde boltre sig i sneen og være langt hjemmefra en uge. Vi har mange billeder fra de tidligere år, og det er en rigtig god måde at forberede sig til, hvad det egentlig vil sige at være på skilejrskole. Frands bruger også morgentimer til at fortælle og vise, hvad det er vigtigt, der er pakket ned i kufferten – og hvordan man pakker det ned! Vi træner også hjemmefra, hvordan man tager både skistøvler på og klikker skiene på, så der er flere ting, der er kendte, når vi først er i sneen. Ikke mindst er alle 2. års eleverne og 3U’erne de allerbedste ambassadører for hele lejrskolen, når de fortæller 1. års eleverne om sjove oplevelser sidst, vi var af sted!

Der er meget godt at se frem til ….. mens vi går rundt her i en snefri januar og mere har brug for gummistøvler, regntøj og skridsikkert fodtøj end egentligt vinterbeklædning! Så er det nu dejligt, at de sidste udendørs lyskæder får lov at blive siddende i træerne rundt omkring og er med til at skabe lidt hyggestemning omkring os.

Hilsen
Inger

PS – har du været forbi vores web-album Fenskær efterskole TV og set alle billederne fra vores emneuge i december – og vores juleafslutning!?

IK / 01.14

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole, Skolearrangementer på Fenskær Efterskole, Udflugter og fritid på Febskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s