Godt i gang med en ny periode på Fenskær Efterskole

Efterårsstemning - og starten på en ny undervisningsperiode på Fenskær Efterskole.

Efterårsstemning – og starten på en ny undervisningsperiode på Fenskær Efterskole.

Godt i gang med en ny periode på Fenskær Efterskole!

Denne weekend stiller vi urene tilbage og kalenderen fortæller, at sommertiden nu ender. Skemaet afspejler også, at vi er på vej ind i en koldere og mørkere tid, så surfboards, våddragter og kajakker er foreløbig pakket væk for denne sæson og skemaet rummer flest fag, der dyrkes indendørs.

Fantastisk afslutning på første periode
Første periode blev afsluttet med maner – med et brag af en koncert med Kris Herman, der før har besøgt Fenskær. Udover iørefaldende musik er han også fantastisk til at have god kontakt med sit publikum, så det er altid en god oplevelse at booke ham til en koncert. En hyggelig aften – og en god energioplader til næste dag, hvor Skolernes Motionsdag løb af stablen. Gennem nogle år har vi tilrettelagt det, så eleverne følger en 1-km rute rundt om skolen, og så er det bare med at klø på og se, hvor mange omgange man kan nå på én time. Vi slutter altid dagen af med at kåre både individuelle vindere samt uddele en vandrepokal til det pigehus og det drengehus, der alt i alt har nået flest omgange.

Anden periode i skoleåret 2013-14
I denne periode, anden periode, tager vi fat på et nyt fag på skemaet, ”obligatorisk dansk”, hvor alle elever på efterskolen er inddelt på danskhold – på kryds og tværs af husene. For nogle er det spændende at blive sat sammen med ”nye ansigter” på holdene – og for andre er det en ekstra forhindring, der skal forceres, når man lige skal vænne sig til nogle, man måske aldrig er blevet undervist sammen med før. Udgangspunktet for vores obligatoriske dansk er læsning, fælles læseoplevelser og sprogliggørelse omkring det, vi oplever – ser og tolker både i teksterne og i hverdagen omkring os.

Forældrearrangement 6. dec. 2013
For 3 af værkstedsholdene venter der en lidt speciel opgave, idet vi på knap 7 ugers almindelig værkstedsundervisning skal lave en forestilling, som bliver vist ved forældrearrangementet den 6. dec. – Det er drama, gymnastik og musik, der i fællesskab sætter en forestilling op, der bygger på scener fra ”Kærlighed ved første hik”. – Invitation til dagen kommer senere!

Elevkomsammen, 2. november 2013
Inden vi når dertil, har vi et andet, fast tilbagevendende arrangement, der også betyder rigtig meget for os på Fenskær. Det er vores Elevkomsammen, hvor vi inviterer alle elever, der har gået på Fenskær gennem årene, til at komme og have en hyggelig dag sammen med os. Der plejer at være en fantastisk dag, og det er dejligt, at så mange af de gamle elever stadig har lyst til at komme og få både en god snak med de gamle kammerater – og også de ”gamle” lærere. Mange i lærerstaben har været på efterskolen i rigtig mange år, så det er på denne måde let at følge med i udviklingen af ”grå hår og rynker” ………….. hvilket vi får mange kommentarer om!!!!! Men – efterhånden begynder kommentarerne at gå begge veje! Det er ikke kun ”årsunger”, de gamle elever, der besøger os, og i år kan vi holde 25-års jubilæum med det første hold elever!

Efterårshilsen
Inger

 

IK / 10.13

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole, Skolearrangementer på Fenskær Efterskole og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s