Fernisering på Fenskær – en specialefterskole i Nr. Nissum

Fernisering på Fenskær Efterskole, 2012

Årets ”fernisering” – af elevernes selvbiografier på Fenskær

Når et nyt elevhold startes op, er der mange traditioner, vi fører med os fra år til år. Én af de faste traditioner er, at alle elever hver laver en lille præsentation af dem selv, en selvbiografi, som hænges op i spisesalen.

Alle husene har i ugens løb arbejdet med selvbiografien i hustimerne, og det er altid spændende at se de mange forskellige fortolkninger, der er. Det enslydende krav til alle er, at det skal være på A3 karton og det udleverede foto skal indgå i planchen. Derudover – så er der dømt fri fantasi og udfoldning af kreative evner og ideer!!!

For nogle af eleverne bliver planchen næsten en ”her er mit liv” fortælling – og det er en god platform for samtaler eleverne imellem. Der er pludselig mere at spørge ind til og det bliver tydeligere, hvem man i første omgang umiddelbart også deler interessefællesskab med!

Når vi lærere skal lære et stort hold elever at kende, er det også dejligt med denne ”foto-væg” så man lige kan få repeteret navne og lært dem hurtigst muligt. At falde godt til som elev et nyt sted handler også om at blive set og at folk husker, hvad man hedder, så det arbejder vi meget på her i de første uger.

Niels åbnede årets fernisering – og bagefter var der et lille traktement, mens der blev snakket og læst. Hele spisesalen summede af hygge og unge stemmer, og det var en rigtig hyggelig afrunding af vores første undervisningsuge – og en god fællesoptakt til weekenden!

Hilsen
Inger

PS – der ligger fotos fra ferniseringen på Fenskær efterskole billeder på Picasa og Fenskær efterskole billeder på Flickr

IK /08.12

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole, Skolearrangementer på Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s