Afslutningsdagene (del 2) på Fenskær, 2012

Afslutningsdagene på specialefterskolen Fenskær, 2012

Årets sidste skoledag blev en festlig fredag på Fenskær!

Afslutningsdagene på Fenskær har hvert deres helt specielle program – og vi mikser både ”tradition og fornyelse”, når vi sætter aktiviteterne sammen, så vi synes, det kommer til at passe godt til det hold af elever, vi har netop dette skoleår.

Sidste hustimer

Hele fredag formiddag var der hustimer, hvor der både var tid til praktiske gøremål, men også til at sidde og snakke om ”året, der gik” – og hvad det kommende år vil bringe, uanset om man fortsætter på Fenskær eller skal videre ud i verden. Sortering, rengøring og pakning kom vi selvfølgelig ikke udenom denne dag, men i de fleste af husene var der ved at styr på det hele, så når man gik forbi husene, kunne man ud fra sommertidens åbne vinduer mærke, at det summede med stille og positivt snak og latter rundt i gårdene.

Elevrådets program – ”Vild med rocker”

Kl. 13.30 mødtes alle elever og lærere i Spisesalen, hvor Elevrådets arrangement startede. Lærerne var blevet bedt om at komme udklædte i bedste ”punk – rock” stil, og kreativiteten var stor, må vi nok sige. Og måske lidt overraskende for mange elever at opleve, hvor mange udtryk og attituder lærerne også kunne levere denne dag!!!

Først var der ”catwalk”, så alle kostumer og attituder kunne blive nærstuderet – og derefter fortsatte vi i Samlingssalen, hvor der var ”Gæt en sang” – og derefter ”Gæt og grimasser” mellem lærerne, der var delt op i 2 grupper. I dagens anledning hed hele arrangementet ”Hit med rocker”.

En af traditionerne, der har kørt gennem mange år, er en gåtur gennem byen til købmand Toelberg, hvor Niels og Helge bliver ”presset” til at købe is og sodavand til hele flokken. Hjemturen foregår i lidt mere roligt lag, hvor alle går husvis sammen med deres lærere og plukker blomster til at pynte borde i Spisesalen med. Vi går nemlig hjem og dækker borde og pynter op til aftenens festmiddag i fællesskab efter gåturen til Toelberg.

Vand, vand og atter vand ….

En anden gammel tradition handler om VAND! I massevis – eller spandevis, skulle jeg måske kalde det. Lærerne får en lille kaffepause efter borddækningen, men det er kun for at lade op og styrke sig lidt til næste punkt på programmet: vandkamp. Vi følges alle ned til området ved siden af hallen, og der har vi forberedt vandkampen med spande og vandslanger, der ligger parat. Og der blev gået til den … også i år!

 Festmiddag og disco

Så blev det tid til et hurtigt – VARMT – brusebad og omklædning, for kl. 18 startede vores festmiddag. Vi kan rigtig mærke sådan en aften, hvor meget eleverne også er med på, at vi alle gør vores til, at det bliver en dejlig aften. De kom flot omklædte i festtøj og var parate til at sidde og hyggesnakke ved bordene. David havde lavet en dejlig festmiddag til os: tarteletter med høns i asparges til forret, oksefilet med rodfrugter, små sauterede kartofler og bearnaise til hovedret – og islagkage til dessert.

Allerede mens hovedretten blev spist, begyndte der at lyde nogle høje ”drøn” fra Samlingssalen – hvor Diskoteket Rollingstars var ved at lave lydprøver og gøre klar til, at festen skulle fortsætte derinde. Vi har flere gange haft besøg af Rolling Stars – og også i år lavede de nogle gode rammer til en dejlig afslutningsfest. Der var godt fyldt på dansegulvet, og uanset om man ønskede en swingom med kæresten, huslæreren …. eller hele huset eller alle vennerne på én gang, var der både musik og plads til det! Dagens sidste krudt blev brugt – så der var mange, der allerede sov, da vagtlærerne kom rundt og sagde godnat på elevværelserne ved midnatstid!

Afslutning i hallen med forældrene

Lørdag morgen var der tid til en lille, kort hustime, før vi alle mødtes i hallen sammen med alle inviterede forældre. Jeg vil i de næste blogs bringe Niels’ tale – og ellers lade billeder fra Fenskær efterskole billeder på Picasa fortælle om denne formiddag!

Fortsat god sommer til jer alle!

Kh.
Inger

IK / 07.12

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole, Skolearrangementer på Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s