Skoleweekend på Fenskær Efterskole, maj 2012

Skoleweekend på Fenskær - en specialefterskole i Vestjylland!En forrygende skoleweekend på Fenskær – med temaet ”Fra jord til bord”!

“Fra jord til bord” var temaet for årets sidste skoleweekend på Fenskær. Temaet handler om, hvor vores råvarer i køkkenet kommer fra, og om hvordan man forbereder og tilbereder “levende” råvarer. Om lørdagen, den 12. maj, havde vi lavet fire forskellige værksteder, hvor der blev arbejdet, med Brød, Grønt, Kylling og Fisk. – Inden selve arrangementet havde vi været i tæt kontakt med Fødevarestyrelsen, og det var rigtig dejligt, at de også var behjælpelige med rådgivning omkring værkstedsindretningen udover selvfølgelig at give tilladelse til et sådan arrangement.

Arbejdende værksteder

Brødværkstedet blev der arbejdet med bl.a. primitiv bagning – over bål og på sten. Værkstedet var også på besøg ved Aamøllen, som er en gammel vanddrevet mølle, hvor bønderne i gamle dage fik malet deres korn til mel. Værkstedet diskede op med totalt lækkert brød til aftenens kongespise!!!

I Grøntværkstedet skulle der samles ind fra naturen rigdomme. Brændenælder, ramsløg, skvalderkål og persille var nogle af ingredienserne, som blev brugt i værkstedet. Forskellige supper, stuvning og kryddersmør gav en fantastisk smagsoplevelse.

I Kyllinge-værkstedet stod den på levende kyllinger, som indledningsvis skulle aflives. Der blev undervist i, hvordan man afliver og renser kylling med særligt fokus på dyrevelfærd og hygiejne. Oplevelsen i værkstedet var meget intens, og der blev rykket nogle personlige grænser. Alle kyllinger blev grillet til aftenens middag.

I Fiske-værkstedet blev der leveret store og flotte bækørreder. De svømmede rundt i et store kar med ilt og ventede på deres endeligt ….. Også her blev der rykket nogle personlige grænser, da fiskene skulle aflives og renses. Det var nogle særdeles glatte fisk, som ikke var nemme at holde styr på :-). Fiskene blev tilberedt med forskellige smag: persille, løg, ramsløg, brændenælder, rødløg, smør, skvalderkål – og derefter varmrøget.

Festaften

Aftenen begyndte med en fantastisk middag, hvor vi spiste og smagte på de mange forskellige retter. Efter middagen var der diskotek i Samlingssalen, og der blev danset og nydt alkoholfrie drinks fra baren.

Søndagens program bestod af mulighed for svømning eller gåtur i lokalområdet.

Alt i alt havde vi en helt fantastisk weekend, hvor alle elever var helt utrolige engagerede og havde lyst til at prøve nyt og lade sig vejlede i de forskellige arbejdsprocedurer.

Hilsen
Henrik

Markedsdag på Fenskær, 1. juni 2012

Næste skolearrangement er den 1. juni, hvor vi holder vores årlige Markedsdag fra kl. 13.30 til 19. Vi har hele ugen arbejdet på værksteder, der har forberedt, at vi kan tage mod mange besøgende på skolen – og der er blevet arbejdet flittigt på værksteder, så der bliver nogle flotte ting, som alle gæster har mulighed for at købe eller prøve – eller lytte til! Vi håber på rigtig godt vejr, så der kommer mange og besøger os!

Hilsen
Inger

IK / 06.12

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole, Skolearrangementer på Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s