§26 kursus på Fenskær Efterskole

§26 kursus på Fenskær EfterskoleWeekendaktiviteter på Fenskær – med §26 kursus

I morgen tager vi fat på et nyt kapitel her på skolen – der bliver nemlig mulighed for at tage et såkaldt §26 kursus, der er et kursus i Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og termisk skæring.

Henrik er ved at bygge vores metalværksted op – og i december var han på ”instruktør kursus”, så han fremover må afholde §26 kurset her på skolen. Kurset er lovpligtigt i henhold til Arbejdstilsynet, og skal bl.a. sikre, at alle, der færdes i et lokale, hvor der svejses, skal kende til foranstaltninger, der bl.a. kan forebygge helbredsmæssige skader ved både svejsning og termisk skæring. Eleverne får derved lært om arbejdsmiljømæssige forhold, regler og krav, der har betydning ved svejsning og termisk skæring og slibning i tilknytning dertil. Det betyder, at der bl.a. læres om luftforurening, sundhedsrisici, værnemidler den enkelte kan bruge og el sikkerhed.

Kurset strækker sig over 8 timer, så her på Fenskær har vi valgt at dele det op over 2 dage, for det bliver meget teoretisk stof at skulle forholde sig til. Søndag over middag skal der sluttes af med en teoretisk prøve for at dokumentere, at man er nået i mål.

Og når det så er erhvervet – så er der allerede nu lagt an til en masse spændende projekter, hvor der skal eksperimenteres og produceres. Det er både piger og drenge, der er interesserede i at få lært at svejse, men det trækker nok specielt i dem, der har ”benzin i blodet”, at Henrik har skaffet nogle brugte BoCarts. Der bliver rig mulighed for dem, der gerne vil prøve at være med til at bygge op eller om på sådan et køretøj – og også at kombinere det med at lære noget mere om mekanik.

God weekend til jer alle fra os på Fenskær ….. og god arbejdslyst til jer, der skal terpe teori på værkstedet 🙂 !

Hilsen
Inger

IK / 04.12

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole, Valgfag på Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Et svar til §26 kursus på Fenskær Efterskole

  1. Pingback: Markedsdagen på Fenskær, 1. juni 2012 | Fenskær Efterskole

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s