Fenskær Efterskoles vinterlejrskole 2012 i Idre Fjäll

Fenskær Efterskoles vinterlejrskole i Idre Fjäll, 2012Vinterlejrskole i Idre Fjäll, 2012

Så er vi netop kommet hjem efter endnu en pragtfuld vinterlejrskole. Vores vinterlejrskole går nu på 8. år til Idre Fjäll i Sverige, for her har vi fundet den perfekte kombination af godt skiterræn uanset hvilket niveau, man kører på – og vi har her også fundet de bomuligheder, der passer os allerbedst.

Vejret i år var nok det varmeste, vi har prøvet at stå på ski i! De mange plusgrader var selvfølgelig meget behagelige at holde pause i – men gjorde absolut ikke noget godt for sneen, så allerede fra middagstid kørte vi i store bunker ”slush-ice” på bakkerne. Heldigvis fik vi også et lille drys nysne nogle af dagene, så vi oplevede også morgener med lækker sne på nypræparerede løjper! Og igen i år lykkedes det – alle kom på ski – og hen på ugen blev begynderbakken stille og roligt affolket, efterhånden som alle kunne komme med ud og køre i området. Her var ”Familiebakken” og ”Blåbärslingan” de første bakker, der så blev indtaget 🙂

Mange af vore elever har allerede stået en del på ski i forvejen, og fra skiturens start havde vi inddelt eleverne, så de kom i gruppe med andre elever, der var klar til de samme udfordringer og bevægede sig langt ud i krogene af skiområdet. De sidste 2 eftermiddage kørte vi dog alle i samme område – på Vestbakken, der ligger neden for vore hytter. Her var der også mulighed for at køre i ”Snow Park” og ”Askeland”, og eleverne er glade for disse eftermiddage at køre sammen på kryds og tværs af niveau – men sammen med de kammerater, man bruger meget af sin fritid sammen med hjemme på efterskolen.

Mange lærere kom og fortalte, hvordan snakken gik livligt både ved frokosten og aftensmaden, og der blev fortalt om bakker, man havde overvundet skrækken for at køre på, – ny skiteknik, man havde fået styr på nu – og måske om morsomme styrt, man selv havde været med i. – I hus 4 måtte vi dog også konstatere, at der var nogle måltider, der blev indtaget i særdeles stor ro. Appetitten var stor efter en aktiv dag i sneen, men trætheden var næsten større, så der skulle bare spises ….. og så kunne vi snakke, fortælle og hygge bagefter!

Vinterlejrskolen kommer til at fylde meget i vores snak i hverdagen i den kommende tid – og også her på bloggen vil jeg i den kommende tid fortælle om forskellige oplevelser fra ugen i Idre Fjäll, så det bliver derfor også meget efterskoleelevernes egne oplevelser, der kommer i centrum! – I første omgang kan I få et indblik i vores vinterlejrskole ved at kigge i vores fotoalbum på Fenskær efterskole billeder på Picasa og Fenskær efterskole billeder på Flickr!

Hilsen
Inger

IK / 03.12

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Lejrskoler på Fenskær Efterskole, Nyheder fra Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Et svar til Fenskær Efterskoles vinterlejrskole 2012 i Idre Fjäll

  1. Pingback: Elevfortælling om Fenskærs besøg på Bøvling Idrætsefterskole | Fenskær Efterskole

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s