Forældrebrev fra forstanderen på specialefterskolen Fenskær

Forældrebreve og de sociale medier på Fenskær Efterskole

Med jævne mellemrum sendes der forældrebreve med alle elever hjem – og med denne blog lægger jeg op til Niels’ februar-forældrebrev. – Brevene er en god måde at holde kontakt mellem skole og hjem, for afstandene er unægteligt ofte lidt anderledes, når man har sit barn på efterskole. Når vi ringer hinanden op – forældre og huslærere – er det ofte om en specifik hændelse i hverdagen, vi kan hjælpe hinanden med at løse. Formålet med forældrebrevene er bl.a. at give en aktuel orientering om vores hverdagsliv på efterskolen og på denne måde “formindske” afstanden mellem skole og hjem.

Uanset om man har et barn/en ung på 7 eller 17 år har vi vist alle prøvet at stille spørgsmålet “Hvad har du lavet i denne uge?” – og fået svaret “øh, ik’ noget – det kan jeg ikke husker – – – ik’ noget særligt, tror jeg ………”, og her er vores initiativ omkring de sociale medier på Fenskær en udbyggelse af dette netværk, for billeder eller en fortælling er et godt undganspunkt at spørge videre ud fra. Vi ved, at mange af både vore nuværende og tidligere elever er glade for at læse med på både Fenskærs forældreblog og Fenskær Efterskole blog, og vores billedgallerier på Fenskær efterskole billeder på Flickr og Fenskær efterskole billeder på Picasa samt Fenskær efterskole TV på You Tube er flittigt besøgt af alle elever. – Ikke mindst vores væg på Facebook er blevet et godt samlingssted på nettet, hvor både elever, forældre og lærere kan komme med lidt uformel hverdagssnak! – Som forældregruppe vil vi gerne, at I bliver vant til at hente flere og flere informationer på både forældrebloggen, denne blog og på Twitter, hvor der også bliver lagt relevante links ud.

Som “follower” på Twitter får man i denne type microblogging informationer, f.eks. links til artikler, og som twitter er det med at fatte sig i korthed, for der er kun 140 tegn til rådighed, man kan boltre sig på her. Twitter bruges ofte til informationer af faglige/saglig karakter, hvor Facebook mere er til “pasning og pleje” af de sociale relationer. – Og som sådan er det også et fantastisk godt medie, og det er dejligt at se, at vi nu er godt på den anden side af 400 mennesker, der har været inde og sige “synes godt om” vores væg! …….. Og der er plads til flere 🙂 !

Hilsen
Inger

IK / 03.12

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Nyheder fra Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s