Skoleweekend på Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum

Julestemning på Fenskær Efterskole – en specialefterskole i Vestjylland

Skoleweekend på Fenskær Efterskole, 26.-27. november 2011

Så har vi netop haft skoleårets første skoleweekend – eller ”blive-weekend”, som det ofte hedder mellem eleverne i dagligtale. Gennem flere år har vi i årsplanen placeret en skoleweekend på netop dette tidspunkt, så vi kan lave et program, der har julen som tema!

Som skrevet i en tidligere blog, gik turen til “Aros” i Århus allerede lørdag morgen.  Flere elever havde inden luftet tanken om kedelige museer og gamle, støvede kustoder … men de blev modtaget af en flok yngre rundvisere, der alle var super gode til at snakke med unge mennesker. – Turen på Strøget bagefter var også en succes – og der blev købt rigtig mange julegaver! Hjemme igen på skolen om aftenen, blev der slappet af med både fjernsyn og for nogle også en film, for der var tilbud om at kunne se en tegnefilmsudgave af Dickens ”Et juleeventyr”.

Søndag morgen startede blidt og lidt senere end i hverdagen , men alle skulle møde op til morgenmaden, så vi kunne være klar til værkstederne kl. 10, hvor vi alle arbejdede med ”julerier”. På værkstederne blev der bagt og snittet, klippet og dryppet, malet og flettet ….. og kl. 15.30 mødtes alle værkstedholdene i den julepyntede spisesal til en fælles afrunding.  Først indviede vi det julesanghæfte, vi bruger hvert år i december på Fenskær Efterskole – og derefter var der linet op på ta’ selv bordet med alt det, de forskellige julebagnings- og konfekt-hold havde lavet! Et kig hen over alle fadene kaldte næsten på sangen ”Nu har vi altså jul igen” – for lige som i sangen havde vores dag handlet om ” vi er vældig med på den, vi snakker kun om jule” ….. – Og 3. vers i sangen passede – næsten – som en overskrift på vores søndag:

Nej, gåsesteg og risengrød og klejner, limonade
og marcipan og figenbrød, konfekt og chokolade
og julekage med sukat og mandler og rosiner,
det må og skal som resultat gi´ julemavepiner.
Ja, hvor man end sig vender hen, så er det jul og jul igen
og jul og jul og jul og jul og jul igen.

Det var dog ikke gåsesteg, der stod på bordet kl. 18 – men flæskesteg og rødkål …. Og under aftensmaden inspirerede menuen til, at der rundt ved mange af bordene var megen snak om, hvordan vi hver især holder vores juleaften, og hvad der skal til, for at den er allerbedst! – Ris-a-la-mande’n måtte vi skam heller ikke undvære, men – vi valgte dog at gemme den til aftenkaffen, så ”julemavepinerne” ikke skulle være afslutningen på en rigtig hyggelig weekend!

Jeg har lagt billeder fra dagen på Fenskær efterskole billeder på Flickr, så I kan få en fornemmelse af den dejlige julestemning i den flot pyntede spisesal.

Hilsen
Inger

IK / 11.11

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole, Skolearrangementer på Fenskær Efterskole, Udflugter og fritid på Febskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s