Trivselsaktiviteter på Fenskær Efterskole

Trivselsaktivitet, Fenskær Efterskole

Fællesskabsfremmende oplevelser giver en god skolehverdag på Fenskær Efterskole

På Fenskær Efterskole har vi med jævne mellemrum det, vi kalder trivselsfremmende aktiviteter (læs mere om Fenskær Efterskole Trivselspolitik). Det er et fællesarrangement for skolens elever, der har til formål at styrke følelsen af, at vi er fælles om det projekt, at alle har ret til at havde det godt i deres hverdag på Fenskær Efterskole. Ingen kan kun være ”modtager” – og sige, det er de andres problem, de andres skyld, de andres ansvar ….., men alle er også ”givere”, forstået på den måde, at den adfærd vi har over for hinanden i hverdagen, har afgørende betydning både for ens egen og de andres trivsel.

Når vi har fokus på arrangementer, der skal styrke en fællesskabsfølelse i elevgruppen, handler det også om, at den person, man i en eller anden sammenhæng har haft positive – sjove, spændende eller udfordrende oplevelser sammen med, mindre sandsynligt vil være én, man har lyst til at gøre til grin eller tale ubehageligt til/om i en anden situation.

Vi har netop haft en af disse fælles trivselsaktiviteter, og her var alle Fenskær Efterskoles elever samlet i Samlingssalen, hvor vi arbejdede med afslapningsøvelser og massage. Til første øvelse sad alle eleverne op, bag hinanden, og med dejlig rolig musik i lokalet masserede de hinandens rygge med bolde. Det var en rar og tillidsvækkende oplevelse for mange, og netop det at bruge en bold gør også, at den enkeltes intimsfære ikke overtrædes, så man bedre kan slappe af – både som giver og modtager.

I en anden øvelse senere skulle eleverne finde sammen 2 og 2, og her var det igen ryg og ben, der blev masseret med en bold, hvor den ene lå ned og den anden sad ved siden af og styrede bolden.

Undervisningstimen fløj af sted – og sidst i timen evaluerede vi med eleverne, hvordan de havde oplevet aktiviteten. De fortalte om oplevelsen af ro og det at kunne slappe helt af. Hvordan det måske først havde været svært , men at når man først faldt helt til ro og stolede på den anden, var det rigtig dejligt – og også dejligt, at der var så fredelig, hyggelig og rar en stemning i salen hele tiden, så det eneste man kunne høre var stille småsnak og ellers kun musikken.

De kommende trivselsfremmende aktiviteter, i november og december, kommer til at omhandle forskellige samarbejdsøvelser (som det kendes fra teambuilding projekter) og sågar også dans, hvor alle er på gulvet! Det kan godt være lidt af en overvindelse for nogle, men når vi først kommer i gang, og alle mærker det sjove i fællesoplevelsen, er det med stort smil på læberne lokalet forlades bagefter!

Hilsen
Inger

PS – se billeder fra Trivselsdagen på Fenskær efterskole billeder på Flickr fra uge 41!

IK / 10.11

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Nyheder fra Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s