Hustur med hus 7 og 8 på Fenskær Efterskole

Hustur i Introugen for hus 7 og 8, Fenskær Efterskole

Hus 7 og hus 8 på hustur i Klosterheden i Introugen 

Det er altid spændende at modtage nye elever efter sommerferien. Mange spørgsmål melder sig. Hvilke interesser har de? Kan de finde ud af at bo sammen? Har nogen af dem hjemve´? Disse, samt mange andre spørgsmål, får vi tit svar på, når vi sammen tar´ ud på 2 overnatninger i løbet af den første uge.

I år tog vi ud i Klosterhede Plantage i en hytte kaldet ”Brødtrang”. Det lyder lidt fattigt, men vi manglede nu ikke noget. Hverken mad eller gode omgivelser. De fleste piger og drenge cyklede derud. En fin tur som gik gennem Klosterheden. Slæbeholdet samt cyklisterne mødtes første dag til frokost ved Møllesøen. Et centralt sted i skoven, som allerede er kendt af eleverne. Derefter gik det ud til hytten.

Efter installeringen startede den første fodboldkamp. Det viser sig nemlig, at en masse både piger og drenge er vilde med den der runde tingest. Og så har vi jo lærer Søren, som selv i hans fremskredne alder, ikke er blevet afvænnnet fra fodbold. En flok var med nede ved åen for at fiske. Det var lidt svært, fordi åen var fyldt med vandplanter og ret smal. Det tog nu ikke modet fra nogen og det lykkedes også at fange en enkel flot bækørred. Den skulle blive meget ombejlet til grill-middagen dagen efter.

Om torsdagen, som var andendagen, havde vi arrangeret et løb i Klosterheden, hvor eleverne, inddelt i hold, skulle finde 4 poster og hvor der skulle løses nogle opgaver. Hvert sted blev der udleveret forskellige ting, som indgik i fremstillingen af en lagkage. Disse blev med stor appetit indtaget ved Møllesøen. Resten af dagen gik med fiskeri, fodbold samt en masse spil, både uden døre og inden døre. Aftenen tilbragte vi ved bålet, hvor aftensmaden blev lavet og indtaget. Om fredagen gik det hjemover. Lidt lusket vejr var det. Alle kom trætte men glade hjem.

Jeg har været afsted rigtig mange gange på disse husture, men jeg har aldrig oplevet så søde og omgængelige unge mennesker, som jeg har mødt dette år. Jeg hørte ikke et ”skævt” ord, ingen brok, ja det var næsten uvirkeligt!! Se, at starte et nyt skoleår på den måde er dejligt. Og så er det ikke engang lyv…….

Hilsen
Peder

 

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Nyheder fra Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s