Introugen 2011 på Fenskær Efterskole

Fenskær Efterskoles Introuge 2011

Så har vi taget fat på Introugen på Fenskær Efterskole – for vi har her i dag, lørdag eftermiddag, taget imod alle efterskolens 2. års elever. Der var mange smil og knus – og mange, der fortalte, at de nu også var begyndt at gå og kede sig lidt derhjemme, så det var rigtig godt at komme i gang igen. Udover gensynsglæde var stemningen også præget af  forventning til i morgen, hvor vi skal modtage alle Fenskærs nye elever – ca. 40 nye på efterskolen. Mange 2. års elever skal starte skoleåret med at bo på værelse med én af de nye elever, og på denne måde være med til at få dem til at falde godt til i fra starten. 

Når nye elever og deres forældre ankommer til skolen søndag, bliver der tid til en kort snak med huslærerne – og allerede kl. 17 har vi sagt farvel til de sidste forældre og huset kan samles for første gang og “kigge lidt på hinanden”. Huset er den flok, man kommer til at blive undervist mange timer sammen med i det komme skoleår – og også de elever, man både siger godmorgen og godnat til hver dag, så det er dejligt at få det til at fungere godt fra starten.

Både mandag og tirsdag er der sat mange timer af til snak og samvær i huset, så vi får god tid til både at fortælle og lytte til hinanden. Om eftermiddagen og aftenen er der lavet forskellige arrangementer, så der bliver mulighed for både at se lidt af den egn, vi bor på, – få leget/konkurreret og grinet sammen – eller få sig rørt til en omgang boldspil, svømning el. lign.

De første dage bliver fyldt med indtryk – for eleverne skal også rundt på alle Fenskærs værksteder til en kort introduktion, og derefter vælges skemaet for 1. periode (der går til efterårsferien).

Allerede onsdag formiddag tager husene på “hustur” – en lille intro-lejrskole, hvor husene i år er af sted 2 og 2 sammen (drengehus + pigehus). Programmet er meget forskelligt for husene, og turene vil der blive skrevet om senere her på bloggen.

Vi kommer hjem fra husturene fredag til frokost, og efter den følgende hustime er det så tid til weekend for os alle. Nogle af de nye elever vælger at rejse hjem og fordøje de mange indtryk fra ugen i kendte, hjemlige omgivelser – og andre, nye som gamle, nyder at opleve en weekend på efterskolen, hvor tempoet går lidt ned og der bliver tid til at sidde og hyggesnakke, spille spil, gå i hallen ….. eller få sovet en masse!!!

Allerede 2. uge i vores skoleår går vi i gang med vores almindelige skema – og selvom der ikke er ret længe til, hvis man kigger på en kalender, så er der RIGTIG, RIGTIG meget vi skal have nået inden da!

Hilsen
Inger

IK 08/11

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Nyheder fra Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s