Fredags-kanelsnegle på Fenskær Efterskole

Fenskær …….. fredag ……… og duften af kanelsnegle!

Så er det fredag …… og havde vi været på Fenskær Efterskole, ville duften af kanal langsomt have bredt sig over hele skolen, så vi alle – kl. 10.30 til formiddagspausen, kunne sætte tænderne i en lækker, lun og nybagt kanelsnegl.

Traditionen med fredags-kanelsnegle er med næsten fra skolens start, og den opskrift, vi bruger, er stadig Birgits, fra hun ledte køkkenet på Fenskær. – I dag har David i køkkenet heldigvis fortsat traditionen, og oh ve – oh plage, hvad han ikke får at høre, hvis ikke det er kanelsnegle, han har med over til formiddagspausen på lærerværelset om fredagen. – Når han forsøger med lidt ”kostvariation” såsom …. fastelavnsboller (til fastelavn), luciabrød (til Luciadag), chokoladeboller …. pølsehorn ….. så er der alligevel altid mindst én, der lidt drillende ikke kan lade være med at sukke efter en kanelsnegl!!!

Når vi bager på skolen, så er det ikke småportioner, det drejer sig om, når der skal være til alle. Så – en opskrift fra Fenskærs køkken er IKKE direkte omsættelig til almindelige køkkenforhold og ovnstørrelse. Prøv bare lige at se her, hvad der skal i en fredagsportion på Fenskær Efterskole:

Opskrift på Fenskær Efterskoles kanelsnegle: 4 kg mel, 1300 g margarine, 2 spsk. salt, 170 g sukker, 14 dl mælk, 10 pk. gær, 13 æg. Til fyldet/remoncen: 1500 g margarine, 1500 g brun farin, 10 spsk. kanel.

I de lidt mere almindelige portionsstørrelser, til almindeligt familiebrug, har jeg eksperimenteret med både Kamilla Plums, Mette Blomsterbergs og de ”gode, gamle” Amo-opskrifter, og de giver alle nogle lidt forskellige men lækre resultater. Og Googler man ordet ”kanelsnegl”, får man ikke mindre end 247.000 hits, så det må være – ja, et hit!!! …….. Uhm, nu breder duften sig ……… helt her hen til computeren, hvor jeg sidder, for jeg lod mig inspirere af overskriften, så jeg lige om lidt kan sætte et foto ind i toppen af denne tekst af helt, helt nybagte kanelsnegle!

God weekend til jer alle!

Hilsen
Inger

IK / 08.11

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Nyheder fra Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s