Fenskær Efterskoles valgfag “Kend din egn”

Valgfaget “Kend din egn” på Fenskær Efterskole

På Fenskær Efterskole har vi et valgfag, som hedder ”Kend din egn”, og i den sidste periode af skoleåret 2010-11 har vi været rundt på egnen omkring skolen, hvor vi har gået mange rigtig gode ture! Vi har set på hvordan istiden har formet det smukke bakkede landskab, og vi har gået både på bakker, i smeltevandsdale, i skoven, ved fjorden og ved havet. Vi har været på planetstien hvor vi har lært om afstanden mellem de forskellige planeter, og undret os over hvor lille jorden er i forhold til solen!

En af de store oplevelser på holdet fik vi, da vi kørte ud til Bovbjerg for at se den store hval, som var strandet der. Jeg tror, alle syntes, at det var både spændende og også ret ulækkert, for hvalen var godt i gang med at gå i forrådnelse, og lugten var slem! Da vi kom, var folkene fra fiskerimuseet i Esbjerg i gang med at frigøre kæbebenet, som blev hejst op med frontskovlen på en traktor. Den var kæmpestor og meget imponerende.

En anden dag var vi en tur i Oddesund. Her gik vi først over broen og så på de bunkers som står tilbage efter besættelsen. Vi snakkede om hvem der egentlig har bygget dem – og hvorfor ligger de lige her? Flere elever havde besøgt bunkers andre steder langs vestkysten og havde helt fint tjek på historien. Derefter gik vi tilbage over broen, og bestemte os for også at prøve at gå under broen – ja, det kan man altså godt, selv om det ikke ser sådan ud, når man lige kører forbi! Det var lidt mærkeligt at stå lige under vejbanen, hvor biler og tog kører over hovederne på os! Vi var så heldige, mens vi stod der, at der kom et stort fragtskib, som skulle under broen.  Den havde brug for at få lods ombord, så vi fik en snak om, hvad en lods kan, og vi så han kravlede fra fragtskibet og ned på lodsbåden, mens begge stadig sejlede – det var ret imponerende.

Ja, når man bor på en egn som vores, hvor Fenskær Efterskole ligger,  behøver man ikke køre langt væk for at få gode natur-og kulturoplevelser!

Mange hilsner
Pia

PS – se flere fotos fra turen på Fenskær efterskole billeder på Flickr!

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Fortællinger fra hverdagen, Nyheder fra Fenskær Efterskole, Værkstederne på Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s