Vi siger “på gensyn” på Fenskær Efterskole

Stilfærdigt farvel ….. på Fenskær Efterskole

Den danske sangskriver og visesanger Thomas Kjellerup har helt tilbage i 1986 skrevet en meget stemningsfuld sang, der hedder ”Stilfærdigt farvel”. Den handler først og fremmest om venskaber – og om hvor betydningsfulde de er for alle mennesker. Sangen dukkede pludselig op i min erindring forleden dag – nok fordi jeg, sådan en stilfærdig morgen, stod og tænkt på alle de elever, som jeg her ved årets afslutning siger farvel til.

Der er altid mange tanker, der rører sig for os lærere, når skoleåret går mod enden, for tilknytninger opstår og omsorgen vil altid gøre, at vi ønsker det aller bedste for vore elever. At de kommer til at bo godt, at de får et godt hverdags- og arbejdsliv, så der både er noget godt at stå op til hver morgen – og også noget godt at komme hjem til hver dag. At der er nogen omkring dem, der både kan få dem til at smile og le – og give et trøstende knus den dag, der er brug for det, – og at nogle at de stærke venskabsbånd, der bliver knyttet i løbet af et skoleår, får mulighed for at fortsætte og udfoldes – og …….. ”Uden venner rundt omkring var verden alt for trist og stille”, siger vers 3 – og bekræfter netop, hvor vigtige hverdagens relationer er for os alle sammen. – Hele sangteksten har jeg sat ind her sidst i bloggen.

Og så øver vi os rigtig meget i at sige ”på gensyn” – for alt for triste skal disse sidste dage heller ikke bliver. Der skal være plads til glæde og fest over en succesfuld afslutning på et godt skoleår, hvor mange er blevet både udfordrede og måske også har følt sig hårdt pressede, men også har lært rigtig meget om ens egen måde at være menneske på gennem både sociale og faglige udfordringer.

At sige ”på gensyn” rummede engang mest det, at vi hvert år har vores ”Elevkom-sammen” for gamle elever, der altid har ligget fast første lørdag i november. – I dag er det blevet lidt lettere at holde kontakten gennem de sociale medier (Fenskær Efterskole), og vi glæder os over, at vi nu bl.a. med vores Facebook side (Fenskær Efterskole) kan holde en anden form for kontakt med de af vore gamle elever, der har lyst til det!

……. snart sommerferie-hilsen & på gensyn ……
Hilsen Inger

PS: har du lyst til at høre Thomas Kjellerup selv synge sangen, er der her link til YouTube! – og selve teksten følger her:

 Det ´ så svært at si´ farvel,

skønt vi ses om et par dage.

Ha´ det godt, pas på dig selv.

Kom sikkert hjem – og snart tilbage.

 

Sig ”på gensyn” når du går,

og lad mig mærke dine hænder.

Det ´ først nu, jeg helt forstår,

hvor godt det er, at vi er venner.

 

Kom tilbage – og kom ind,

lad ingen chance gå til spilde.

Uden venner rundt omkring

var verden alt for trist og stille.

 

Det ´ så svært at si´ farvel,

skønt vi ses om et par dage.

Ha´ det godt, pas på dig selv.

Kom sikkert hjem – og snart tilbage.

IK / 06.11

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s