Tandlægebesøg på Fenskær Efterskole

 Syreskader på tænder!

 

Mandag den 16. maj 2011 havde vi besøg af Den Kommunale Tandpleje i Lemvig, der tager rundt på omegnens skoler og holder foredrag for unge mennesker om syreskader på tænder. Et stigende forbrug af både sodavand, saft og juice har gjort, at man ser mange unge med alvorlige syreskader på tænderne, og når først skaden er sket, reparerer den ikke sig selv igen, selvom man begrænser sit indtag.

Fenskær Efterskole tager vi jævnligt debatten op, da vi ser mange elever, der let får en vane med at have en sodavand med skruelåg stående på værelset, som de går og drikker af i løbet af dagen. Nok begrænser de måske kalorieindtaget – og pengeforbruget – ved ikke at drikke det hele ud i én køre, men tænderne får det faktisk værre af man går og drikker småslurke, så de kommer til at ligge i et konstant ”syrebad”. 

Under foredraget i dag blev der lyttet intenst – og spurgt ind – og højlydt kommenteret, da tandlægen viste billeder af skadede og nedbrudte tænder. Efter foredraget fortalte eleverne, at det både var spændende – men også lidt ulækkert at høre om. For flere elever var det i det hele taget et overraskende emne at høre om, for de havde ikke tænkt over, at de kunne skade tænderne på andre måder end at sukkeret kunne give huller. Andre elever rundede dog af med, at de godt vidste det – og altså havde tænkt sig stadig at drikke sodavand mv. – Men ….. Rom blev heller ikke bygget på én dag …..!

Reklamer

Om fenskaer

Fenskær Efterskole, en specialefterskole i Nr. Nissum
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder fra Fenskær Efterskole, Underholdning og foredrag - Fenskær Efterskole. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s